Agent en marketing voor u laten werken

Uw bedrijf exporteert. Op dit moment ondervindt u grote hinder van de reisbeperkingen die internationaal gelden. In dit artikel leest u wat te doen, juist nu!

Een moeizame relatie met uw handelsagenten

Een handelsagent vinden en aanstellen is een eerste horde die moet worden genomen. De aansturing is vervolgens een nog hogere te nemen horde. Hoe zorg je ervoor dat een handelsagent handelt in het belang van uw bedrijf? Een handelsagent acteert veelal opportunistisch en wordt daarmee nog eens extra aangezet door het commissiemodel. Van andere opdrachtgevers krijgt de agent wellicht een hogere commissie, of de commissie is vergelijkbaar maar de te plegen inspanningen zijn beperkter.

Vertrouwen als basis

En zeg eens eerlijk, als een prospect uit het land waar u een handelsagent heeft zich direct bij u meldt, welke optie kiest u dan:

  1. U verwijst de prospects door naar de agent,
  2. U informeert de agent hierover
  3. U gaat direct zonder medeweten van de agent aan de slag (dat moet vooral ook zo blijven, dan hoef ik ook geen commissie te betalen)?
  4. Een andere optie?

Een hybride model, hoe ziet dat eruit?

Een (beperkt) vaste vergoeding aangevuld met commissie bij verkopen.
Deze vaste vergoeding zou bijvoorbeeld kunnen worden ingezet om gezamenlijk de marketing vorm te geven. Dit gebeurt in de praktijk weinig, daar waar we het zien is het heel effectief. Er ontstaat een basis van vertrouwen, er wordt open gesproken over de markt, wie de prospects zijn, of alle prospects in beeld zijn en hoe die kunnen worden benaderd. Daarnaast op welke termijn wat redelijkerwijs kan worden verwacht, aantal bezoeken, aantal uit te brengen offertes en aantal gescoorde contracten.
U werkt dan toe precies naar datgene wat u wilt, namelijk succesvol zijn met hulp van lokale kennis en kunde in het betreffende land.

De situatie die ontstaat

Uw handelsagenten en u werken schouder aan schouder aan het gemeenschappelijk doel. Wederzijds vertrouwen geeft een goede basis. Successen worden samen gevierd. Uw agent wordt uw eigen vestiging in het betreffende land.

Het gaat goed.

De groei zit er goed in!

Hoe daar te komen?

De internationale reisbeperkingen van dit moment zijn een goed moment om hiermee aan de slag te gaan. U blijft zo goed in contact met de handelsagent en met de markt.

Wilt u een vliegende start maken met deze aanpak? We helpen u graag van denken naar doen, juist nu.
Wij organiseren graag een video conferencing afspraak om dit nader met u te bespreken.

Vliegende start maken?

We helpen u graag van denken naar doen, juist nu.
Wij organiseren graag een video conferencing afspraak om dit nader met u te bespreken.

Vliegende start maken bel:
Eric Oving
033-234 00 22 / 06 – 38 89 44 83
eric.oving@growproud.nl

Of vul het contactformulier in:

Contact

033-2340022
info@growproud.nl


Ontvang als eerste onze blogs en updates in uw mailbox. Afmelden kan op ieder gewenst moment.

Actief in de maakindustrie en behoefte aan inspiratie om te groeien?

Ik ga graag met u in gesprek!

Eric Oving
06 – 38 89 44 83
eric.oving@growproud.nl

Lees ook:

Business Development Connec2

Business Development Connec2

Business Development naar een hoger plan voor Connec2 Eén van de meest onderschatte middelen voor groei is een sterk business plan. Zo heeft Connec2 een ongekend innovatieve technologie in handen waarmee zij de wereld kunnen veroveren. De ambities liegen er niet om,...

Durf kleur te bekennen en je krijgt de mensen die bij je passen

Durf kleur te bekennen en je krijgt de mensen die bij je passen

Wil jij mensen aantrekken die passen bij wie jullie zijn? Wil jij mensen met de juiste kennis en vaardigheden om het verschil te kunnen maken naar jullie klanten? Durf dan kleur te bekennen. Bij gelijke vacatures, maakt het bedrijf het verschil. Tijd om in de spiegel...

Integrale aanpak Gietart | Kaltenbach

Integrale aanpak Gietart | Kaltenbach

Integrale aanpak zet GIETART | KALTENBACH op voorsprong In slechts een jaar tijd wist machinebouwer GIETART in Hengelo een complete ommekeer te bewerkstelligen die maakte dat het dochterbedrijf van KALTENBACH, wereldwijd technologieleider in...

Intensieve begeleiding bij groeiproblemen

Intensieve begeleiding bij groeiproblemen

Een mooi maakbedrijf dat de wereldwijde voedingsmiddelenindustrie als haar doelgroep heeft kende groeiproblemen. GrowProud is toen betrokken geraakt als partner om de belemmeringen op te lossen, zodat het bedrijf weer kon gaan groeien. Een totaalaanpak bleek nodig....

Excellente Uitvoering Scan

Excellente Uitvoering Scan

Je kunt een heel goed team hebben, een duidelijke ambitie en voldoende financiële middelen. Maar als je die ambitie niet weet te vertalen in uitvoering, dan laat je als maakbedrijf heel veel liggen. Om organisaties te helpen heeft GrowProud de excellente uitvoering...

Groei Totaal Plan voor de maakindustrie

Groei Totaal Plan voor de maakindustrie

Aan ambities vaak geen gebrek bij de ondernemers die we spreken, maar het lukt vaak niet om ze te realiseren. Hiervoor worden uiteenlopende redenen genoemd, de meest genoemde reden is dat ze niet loskomen uit de waan van de dag. Die ondernemers heeft GrowProud de...