OVER ONS

Het is onze passie bedrijven in en rondom de maakindustrie in Nederland verder te laten groeien.

ONZE PASSIE

 

Het is onze passie bedrijven in en rondom de maakindustrie in Nederland verder te laten groeien. We willen de maakindustrie ondersteunen, zodat werknemers er met plezier blijven werken en trots zijn op het bedrijf en de producten die worden geleverd.

Onze ondersteuning bij groei en verbetering van de winstgevendheid is voor ons niet puur ingegeven vanuit een financieel oogpunt. Wij geloven namelijk dat ieder individu van competitie houdt en deel wil uitmaken van een succesvol team. Het gemeenschappelijke doel is groei en resultaatverbetering. Wij vinden dit de meest objectieve graadmeter van succes.

Als sidekick en entrepreneur ondersteunen we bij het ontwikkelen van groeistrategieën. We implementeren de verbeteringen die nodig zijn als programmamanager en projectleider. Als flexibele schil ondersteunen we marketing en sales bij de groei, door het genereren van aanvragen en realiseren van meer export.

EIGENAREN

 

Alfred Klunder

Alfred noemt zich de groei-implementator en heeft zijn ervaring opgedaan op verschillende directie functies o.a. in de maakindustrie. Alfred is enkele jaren actief als adviseur om bedrijven in de maakindustrie te ondersteunen met groei.

“Het is fantastisch om je te realiseren dat we in het kleine Nederland een prachtige maakindustrie van wereldformaat kennen. Ik wil graag een bijdrage leveren om deze maakindustrie verder te laten groeien en werk te bieden aan vele mensen.

Ik krijg energie van blije medewerkers die met plezier werken, van medewerkers die gepassioneerd zijn en trots zijn op hun bedrijf en op het product wat ze leveren.

Ik geloof in een holistische benadering. Alles moet kloppen om succesvol te zijn.

Dit begint met een ambitie,  de juiste mensen, een heldere strategie, een gedisciplineerde uitvoering van de strategie, onderscheidende producten en diensten, actieve marketing en sales.

 

Joost Hakvoort

Joost is een vooruitstrevende professional met een bewezen trackrecord in de maakindustrie en  ruime ervaring aan de organisatie –en ontwikkelingskant. Joost is doelgericht, met aandacht voor de mens. Zijn focus ligt op het verbinden van omgevingsontwikkelingen met de (middel) lange termijnvisie van een organisatie. Sturen op een solide HR-fundament, team – en leiderschap ontwikkeling, organisatie(her)ontwerp en optimale performance -en talent managementprocessen. Zijn ervaring heeft hij opgedaan in de maakindustrie, en sinds 2014 deelt hij zijn kennis als zelfstandig ondernemer. Vanaf 2020 is Joost mede-eigenaar van GrowProud.

Wat mij drijft is vooruitstrevende individuen en organisaties helpen hun toekomstplannen handen en voeten te geven. Ik ben sterk in het visualiseren van de gewenste situatie, flexibel in het uitstippelen van de weg er naartoe en betrokken en gedreven in de begeleiding om te komen tot het einddoel.”

De toegevoegde waarde van Joost zit op het snijvlak van bedrijfsstrategie, leiderschap en human resource management.

 

PARTNERS

Dennis Scholten – Groeipartner

Dennis is een creatieve, klant- en mensgerichte groei-partner met ruime ondernemers- en leiderschapservaring in de MKB maakindustrie. Als voormalig ondernemer in de hightech machinebouw heeft Dennis diverse fases van groei en schaalbaarheid meegemaakt. Zijn hart ligt bij klanten adviseren en coachen bij hun groei-ambities op het gebied van strategie, sales en marketing, operatie, innovatie en digitale transformatie.

“Ik heb er plezier in om samen met de mensen in een organisatie te komen tot overzicht, inzicht, focus op kernthema’s en het maken van krachtige keuzes gericht op groei. Mijn kracht is mensen enthousiast te maken en in beweging te brengen gericht op een heldere stip op de horizon. Ik beweeg hierbij met gemak tussen diverse lagen in een organisatie en weet samen met de mensen uit de organisatie doelen te realiseren die voorheen niet haalbaar leken. Hierbij daag ik mensen graag uit om vanuit een ander perspectief naar zichzelf, de organisatie en vraagstukken te kijken. Plezier en samen succes realiseren gaan voor mij bij iedere opdracht hand in hand.”

Bart Koster – Groeipartner Marketing & Communicatie

Met een achtergrond als marketing manager en 21 jaar ervaring als contentschrijver is Bart de missing link tussen strategie, creatie en uitvoering. Waar dit in de markt traditioneel gezien op allerlei verschillende niveaus ligt, zijn dit voor hem verschillende facetten van één en dezelfde kern. Die presenteert zich als één geheel bij elk contact met alle publieksgroepen, van  klanten en medewerkers tot toeleveranciers en kennispartners.

“Mijn grootste drijfveer is bruggen slaan zodat er een sterk geheel ontstaat dat verband houdt en bestaansrecht heeft. Door de diepte in te gaan met opdrachtgevers ontstaan er allerlei ‘Eureka-momenten’ die een boost geven aan zelfvertrouwen, inzicht en zelfbeeld. Vervolgens moet wat wij in kaart gebracht hebben in pakkende content en slagvaardige uitvoering worden omgezet, inclusief de eigen persoonlijkheid van het bedrijf. Als dat wat de klant betreft geslaagd is, kan mijn dag niet meer stuk!”

 “Marketing is een combinatie van analyse en creatie. Zeker in de maakindustrie liggen de mooie verhalen voor het oprapen. Je moet ze alleen zien liggen tussen alle schroeven en moertjes.”

Inge de Munnik – Groeipartner (online) Marketing & Communicatie

Inge vormt de brug tussen traditionele en toekomstgerichte marketingconcepten. Opgeleid als voedingsmiddelentechnoloog met een passie voor marketing werd ze in 1999 fulltime actief als marketeer /ondernemer op internet. Na meerdere websites succesvol te hebben opgebouwd en verkocht, begeleidt ze vanaf 2017 ondernemers die meer en betere resultaten willen halen uit hun website en social media.

“Ik ben ervan overtuigd dat je met een onderscheidende marktpositie het fundament legt voor succes. Laat je (potentiële) klanten zien dat je mooie, slimme producten maakt en stem je service af op de klant. Laat je klanten zien waar je trots op bent en wat je voor ze kunt betekenen. Ook online heb je meer nodig dan een goede vindbaarheid of een hoge positie in de zoekresultaten van Google. Laat zien waar je goed in bent, daar draait het om”.

Inge houdt van onontgonnen terrein en ziet het ontwikkelen of versterken van een (online) marktpositie als uitdaging. Met een out-of-the-box mindset en pioniersgeest helpt ze ondernemers graag met het aantrekken van (nieuwe) klanten die bij ze passen zodat ze verder kunnen groeien.

Inge weet waar jouw potentiële klanten (online) te vinden zijn en via welke kanalen ze aan te spreken. Zij kent de mogelijkheden van online marketing en die in te zetten om de marktpositie van bedrijven structureel te versterken. Ze gaat met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid graag aan de slag.

Henk van den Beuken – Groeipartner Internationaal Ondernemen

Henk is een ervaren bruggenbouwer in de wereld van de internationale maakindustrie, met een ruime track record op het gebied van strategie, marktgroei en organisatieontwikkeling. Met decennia aan leidinggevende ervaring in maakbedrijven binnen en buiten Europa weet Henk als geen ander dat begrijpen en rekening houden met verschillende culturen een bepalende succesfactor is.

“Als managing director en later als zelfstandig interim-ondernemer heb ik steeds weer ervaren dat de basis van succesvol groeien staat of valt met een doelgerichte aanpak die aansluit op de praktijk en de mentaliteit binnen maakbedrijven in allerlei culturen. Alleen dan vertaalt de ingezette strategie zich in een organisatie-breed gedragen klantgerichtheid. Klanten helpen bij hun uitdagingen en door hun bril naar hun situatie kijken, levert echt duurzame en wederzijds respectvolle relaties op.”

 “Ik ben resultaatgericht, met aandacht voor klant en kwaliteit, waarbij de mens voor mij centraal staat en het verschil maakt. Door met betrokkenheid samen de diepgang van de uitdagingen op te zoeken ontstaat helderheid, de sleutel tot zichtbaar succes. Er liggen grote kansen op het snijvlak van techniek en commercie om bedrijven en hun mensen te laten groeien. Bij GrowProud ga ik daar graag mee aan de slag!”

Jorrit Kuiper – Groeipartner Digitale Transities

Jorrit Kuiper heeft de afgelopen jaren diverse projecten en implementaties van informatiesystemen begeleid in de maakindustrie. Denkend vanuit een strategie implementeerde hij de juiste veranderingen en verbeteringen in zowel processen als systemen. Zo droeg hij vanuit verschillende rollen bij aan de groei van de ambitieuze maakbedrijven.

“Het is zaak dat de maakindustrie in Nederland zich verder versterkt. Daarvoor is het van essentieel belang om op data te sturen en efficiënt te werken, zodat in lijn met de strategie en klantwaarde de juiste keuzes worden gemaakt. Met mijn kennis en vaardigheden op het gebied van finance/IT/BI/ERP ben ik in staat om de backbone van een organisatie te beheren en te meten. Met mijn expertise op het gebied van digitale transities draag ik bij in de totaalaanpak van GrowProud om richting te bepalen en beweging te creëren”.

Peter Nales – Groeipartner Digitale Transities

Peter heeft een bewezen track record in het ontwikkelen van new business modellen voor de metaal- en houtbouw-industrie. Hij heeft aan de wieg gestaan van maakbedrijven die op basis van Smart Industry- oplossingen digitale fabrieken hebben gerealiseerd. Deze fabrieken produceren automatisch op basis van een digitale tekening. Peter is een ervaringsdeskundige binnen een breed vakgebied, waarbij het hands-on ondersteunen van digitale transities zijn passie is.

Het is geweldig te mogen sparren met directies en managementteams over de visie en strategie waarbij ik vaste denkpatronen doorbreek. Mijn kracht is het maken van een gedegen en kritische bedrijfsanalyse vanuit de visie van het bedrijf. Ik maak de kern, structuur -en het verbeterpotentieel van een organisatie inzichtelijk. Ik werk graag hands-on en ondersteun bedrijven met strategische keuzes en digitale transities. Met het GrowProud team kunnen we een breed palet aan generieke en specialistische kennis aanbieden zodat we altijd de actuele belemmeringen op weg naar beter weg kunnen nemen!”.

Nina Brouwer – Groeipartner

Nina is een doortastende professional die je wakker kunt maken voor het met jou werken aan het ‘doorontwikkelen’ van jouw bedrijf. Denk daarbij aan het bestendig laten groeien van jouw bedrijf op het vlak van Mens & Organisatie, Strategie (inclusief doorvertaling naar de operatie), sales, marketing en het financiele stuk (als resultaat van jouw inspanningen). ‘Doorontwikkelen’ en niet veranderen omdat ik geloof dat wat jij al hebt opgebouwd met jouw medewerkers, jouw basis is.

Ik sta al jaren met de poten in de klei als manager in verschillende bedrijfstakken en weet daardoor als geen ander de theorie te koppelen aan de praktijk. Energie krijg ik van (ogenschijnlijke) problemen oplossen, analyseren, meedenken, sparren, adviseren en ontwikkelen. Ik ben een doorzetter en als ik ergens voor ga dan wil ik er het maximale uithalen. Zakelijk geldt hetzelfde. Ik ben resultaatgericht. Waar ik in ‘doorontwikkeld’ ben is dat ik zie dat de weg naar het resultaat net zo belangrijk is.

In mijn verschillende managersfuncties ben ik vaak integraal manager geweest. Als manager heb ik ook veel projecten gedaan, zorggedragen voor implementaties in de lijn, salesteams aangestuurd en doorontwikkelen als constante gezien (en nog steeds zie). Ik kan werken met zowel specialisten als afdelingen op ieder level. De afgelopen jaren coach (en train) ik ook met veel plezier met name managers en directeuren veelal uit de maakindustrie. Dit leidt tot nog meer inzicht in zichzelf en hun rol in hun organisatie. Er wordt een sprong gemaakt in hun leercurve op het gebied van leiderschapsontwikkeling voor zowel zichzelf als hun organisatie”.