Wouter en Saskia Schröder

Wouter en Saskia Schröder

DGA Schröder Interieurs - Schröder Interieurs ontwerpt, produceert en monteert unieke interieurs voor kantoor, ziekenhuis, winkel, horecabedrijf en woonhuis.

https://www.schroder-interieurs.nl

“HIJ KWAM.. ZAG… SPIEGELDE… EN BEWOOG ONS TOT ACTIE!

De enorme groei die we met ons bedrijf hebben doorgemaakt maakte dat we in 2021 toe waren aan een structuur die daarbij aansluit. Op het moment dat we met Dennis Scholten van GrowProud in gesprek kwamen zaten we eveneens met een onderbezet personeelsbestand.

Nadat we een voor onze organisatie refererende werkgroep in het leven hebben geroepen zijn we gestart met het uitvinden van onze kernwaarden en het stellen van onze doelen, actueel voor nu maar ook voor de toekomst.

Eerste doel was het zo spoedig mogelijk uitbreiden van ons topteam. De GrowProud Employer Branding aanpak maakt ons onweerstaanbaar voor nieuw talent. Deze gerichte aanpak zorgt ervoor dat we als werkgever uniek zijn en daarmee aantrekkelijk voor toekomstige topspelers.

Door inzet van de combinatie van HR en marketing technieken, van werving tot en met onboarding, hebben we nu met zes nieuwe enthousiaste toptalenten ons team uitgebreid. Met de ondersteuning van onder andere een fantastische bedrijfsfilm waarin binnen een minuut duidelijk wordt wie wij zijn en wat wij doen zaten we binnen vier maand weer op niveau.

Volgende stap was het opzetten van QRM werkwijzen en structuren met gerichte focus op actie, welke passen binnen ons DNA, zodat elke vernieuwing/aanpassing voor een ieder werkbaar blijft. Ook in deze stap zijn doelen en middelen kort, krachtig en heel helder voor het geval we ‘verdwaald raken’. Collega’s met ambitie worden in positie gebracht, topspelers uitgedaagd, structuren geborgd.

Ons team bestaat uit 100% ‘no nonsens’ aanpakkers die onuitputtelijk de schouders eronder zetten, zo ook in dit traject dat we met GrowProud zijn ingegaan. Op dit moment is Dennis ons luisterend oor, onze mentor, coach en aanjager. Voor de toekomst weten we zeker dat al het nieuw aangeleerde ons vertrouwd zal zijn zodat we een solide basis neerzetten waar we weer jaren mee verder kunnen.”

André van der Wei

André van der Wei

Managing Director Matco – experts in pallet wrapping

https://matco-international.com/nl/

“Voordat ik besloot Matco te acquireren heb ik een marktanalyse inclusief concurrentieonderzoek laten uitvoeren door GrowProud. Uiteraard maakte het doorlichten van de kern-financials onderdeel uit van de totale concurrentieanalyse. Het rapport van GrowProud heeft mij als onderdeel van het gehele due diligence onderzoek flink geholpen de marktpotentie van Matco te bepalen, zodat ik ook op dit vlak een weloverwogen beslissing kon nemen.

Ook heeft GrowProud onze sales organisatie ondersteunt om Nederlandse prospects in kaart te brengen voor onze pallet wrappers. GrowProud heeft een overzicht aangeleverd met bij ons onbekende bedrijven, opdat onze sales force effectief aan de slag kon.

In het derde jaar na de overname van Matco ontstond de behoefte om naast onze organische groei ook de mogelijkheden van een add-on te gaan onderzoeken. Wij hebben GrowProud in dit kader gevraagd bedrijven in ons marktsegment te identificeren die pasten bij het profiel wat wij zochten. 

Zo kregen we een mooi overzicht van de mogelijkheden in een handvol landen. Niet alleen bedrijfsprofielen, maar ook financiële input en performance. Volledig, snel en waardevol. We hebben inmiddels een overname geeffectueerd.

GrowProud is een flexibele schil voor onze organisatie en helpen ons snelheid te maken.”

Willibrord Woertman

Willibrord Woertman

CEO Selo in Oldenzaal - Selo uit Oldenzaal is leverancier van proces- en verpakkingssystemen voor de voedingsmiddelenindustrie.

www.selo.nl

“Alfred Klunder wist ons te inspireren door invulling te geven aan onze wens een betere balans te vinden tussen standaard en tailor made producten.” Samen is er een nieuwe marktbenadering uitgewerkt. “Nu ondersteunt Alfred ons om dit businessmodel te implementeren.”

Sales Director

Sales Director

Sales Director - Nedap

www.nedap.com

“Joost heeft mij, gedurende een langer persoonlijk ontwikkel traject binnen Nedap, zeer professioneel begeleid. We hebben samen korte en lange termijn doelen opgesteld en daar kritisch naar toe gewerkt. Het was erg prettig samenwerken in een open setting met ruimte voor feedback.”

Henk Weijman

Henk Weijman

Henk Weijman - Managing Director - Sanovo Technology Netherlands B.V. - Sanovo Technology Netherlands B.V. ontwikkelt en produceert eiersorteer- en verpakkingsmachines

www.sanovogroup.com

“Joost is een gedreven professional die zich met passie inzet voor zijn klanten en meedenkt met de behoeften van het bedrijf.”

Lex Kloppenburg

Lex Kloppenburg

Hoofd Verkoop / Head of Sales Tolsma Tanks - Tolsma Tanks is een innovatief bedrijf dat in de afgelopen 20 jaar een betrouwbare en solide reputatie heeft opgebouwd in het ontwikkelen, produceren en leveren van kwalitatief hoogwaardige opslagtanks voor brandstoffen en AdBlue

www.tolsmatanks.nl

“GrowProud heeft Tolsma ondersteund bij het in kaart brengen van de meest aantrekkelijke landen. Na het advies heeft GrowProud met onze input de vervolgstap gezet en potentiële zakenpartners en klanten in kaart gebracht. De lokale ondersteuning bij o.a. het bezoeken van de partners en klanten daarna zijn doorslaggevend geweest. We hebben nu concreet zicht op een grote order in een land waar we zelfstandig moeilijk voet aan de grond hadden gekregen.”

Dennis Grolleman

Dennis Grolleman

Directeur Eigenaar Keizers Metaal Haaksbergen - Keizers Metaal is gespecialiseerd in 3D buislaseren, plaatlaseren en kanten, en in framebouw

www.keizersmetaal.nl

“Nadat ik Keizers Metaal had overgenomen en het intern op orde had was het tijd om te groeien. Ik wilde de markt vertellen wat Keizers Metaal kan en waarin we ons onderscheiden. Alfred Klunder weet dat dit niet een kwestie is van een nieuwe site inrichten. Samen hebben we de waarde propositie bepaald. Dit was de basis voor de doorvertaling naar een nieuwe huisstijl, website, brochure en presentatie. Alles in de stijl die past bij Keizers Metaal. Via een campagne met o.a. een mailing en social media acties zijn bestaande en potentiële klanten op de hoogte gebracht.

Alfred had aan een half woord voldoende waardoor GrowProud ons volledig kon ontzorgen. De methode van GrowProud slaat aan, de eerste drie maanden is de omzet met 5% gestegen, en na een jaar zijn we op 20% groei uitgekomen

Arthur Liebers

Arthur Liebers

Managing Director Brinks Metaalbewerking BV - Brinks Metaalbewerking BV is een Europese toeleverancier van ventielblokken en onderdelen ten behoeve van de automobiel industrie, agrarische industrie, machine- en apparaten- bouw, intern transport en duurzame energie.

www.brinksmetaal.nl

“Als je lange tijd hetzelfde doet, loop je het risico dat je je eigen prestaties als bedrijf niet bijzonder meer vindt. Daarnaast ontstaat de valkuil van intern gericht zijn. Dat is precies wat er aan de hand was bij Brinks, een dalend besef van eigen kunnen en USPs en meer afstand tot potentieel interessante markten en klanten.

Om die reden zijn wij gaan samenwerken met GrowProud. Samen met Alfred en Eric zijn we op zoek gegaan naar onze sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen. Op basis van onze kerncompetenties hebben we onze rol in de wereld geherdefinieerd. Hierbij hebben we de focus gelegd op met name de buitenwereld, onze klanten, mogelijke nieuwe PMC’s en onze uitstraling.

We hebben de samenwerking met Grow Proud als zeer prettig en waardevol ervaren, met als uitkomst een waardevol plan, waar we op verder kunnen bouwen.”

Wybren de Zwart

Wybren de Zwart

Managing Director - SABA is producent van hoogwaardige, vooruitstrevende lijmen en kitten.

www.saba-adhesives.com

Joost is een enthousiaste HR professional met een groot netwerk. Hij is in staat om op basis van zijn kennis en ervaring zaken op te zetten en in beweging te krijgen. Hij heeft een brede interesse en zijn enthousiasme werkt aanstekelijk op anderen. Zo goed hij is in het initiëren van zaken, zo kan hij wat verveeld raken bij repeterend werk. Dit maakt hem uitermate geschikt om anderen vooruit te helpen en de energie die hij heeft over te dragen en te zorgen voor nieuwe impulsen in je bedrijf.

Ga het ervaren!

Peter Harmens

Peter Harmens

Managing Director / Partner RBK Group Deventer - De RBK Goup is een adviesbureau voor de voedingsmiddelenindustrie. De RBK Group ontwerpt en automatiseert voedingsmiddelen bedrijven.

www.rbk.nl

“Alfred Klunder heeft ons geholpen onze sales strategie te herzien. Hierbij heeft hij zijn ruime kennis en ervaring in de internationale sales ingezet om tot een scherp gedefinieerde sales strategie te komen.
Alfred is enthousiast, meedenkend en kritisch. Dit maakt het tot een zeer prettige samenwerking.”

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang als eerste onze blogs en updates in uw mailbox.
Afmelden kan op ieder gewenst moment.


  STRATEGIE

  • Vernieuwende en verbeterde businessmodellen
  • Salesstrategie: welke producten naar welke landen exporteren?
  • Salesplannen per product-marktcombinatie (PMC)
  • Exportanalyse en -plan

  PROCESSEN

  • Verhoogde voorspelbaarheid door inzicht in pipeline
  • Analyse en verbetering conversiegraad
  • Lancering nieuw product
  • Verbetering processen en borging middels nieuw CRM-systeem
  • Verbetering offerteproces en implementatie offertegenerator
  • Verkoopmateriaal digitaal maken, overal en altijd beschikbaar

  MENS EN ORGANISATIE

  • Analyse en verbetering agentennetwerk
  • Salesorganisatie en ontwikkeling van skills

  ICT/TOOLS

  • Cockpit voor het inzichtelijk maken van onder andere de pipeline
  • Cockpit met conversiegraad op diverse doorsnedes
  • CRM voor workflow en ondersteuning en borging salesprocessen
  • Implementatie offertegenerator
  • Verkoopmateriaal digitaal maken, overal en altijd beschikbaar