Beweging creëren, van denken naar doen

Door Joost Hakvoort

Beweging creëren, dat is wat we als GrowProud bij klanten doen. Zo is ook onze specialist in organisatie en ontwikkeling, Joost Hakvoort bij Welgro, bouwer van bulkwagens, aan de slag gegaan. Om als sparringpartner en aanjager te helpen bouwen aan een proactieve, dynamische organisatie waarmee Welgro verder kan groeien in een veranderende markt. Algemeen directeur Joël Nijenhuis wil daarmee de marktpositie versterken en het bedrijf vooral ook toekomstgericht ontwikkelen. Een mooi traject, maar de vraag is waarom GrowProud?

Waarom heeft Welgro voor GrowProud gekozen?

Joël Nijenhuis: “Bij de keuze voor GrowProud waren een 3 tal zaken van belang. Een persoonlijke klik, een bewezen aanpak én kennis van zaken. Uit referenties via andere GrowProud-klanten wist ik dat GrowProud een in de praktijk bewezen aanpak heeft. De kennis van zaken kwam al snel naar voren tijdens twee korte oriëntatiegesprekken. De persoonlijke klik vind ik erg belangrijk, voor mijzelf als algemeen directeur, maar ook voor de mensen met wie er in het bedrijf gewerkt wordt. Als adviseur gaat iemand je gehele bedrijf door. Het aanvoelen van verhoudingen en het verkrijgen van samenwerking is heel belangrijk. Wat prettig was, was dat GrowProud een soort van ‘cafetaria model’ aanbood, waar Welgro die onderdelen uit kon halen die op dat moment nodig waren.”

Op welke thema is GrowProud ingezet?

“Joost is vanuit GrowProud aan de slag gegaan met Strategische HRM en organisatieontwerp. Het gaat het om beweging inzetten, met actieve buikpijn aan de slag gaan en onderliggende kwesties aangaan.”

Hoe is de aanpak van GrowProud ervaren?

“We hebben de aanpak als professioneel ervaren, met een positieve drive, een heldere structuur en  waar nodig op tactisch en operationeel niveau ook gewoon bijgedragen. Het schakelen tussen de  verschillende disciplines ging ook goed.” 

Wat heeft de aanpak opgeleverd?

“In een korte tijd  is er erg veel gebeurd. Wij hebben onze afspraken en spelregels vastgelegd in een nieuwe medewerkers-informatiegids, we hebben verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden van alle functies tegen het licht gehouden en hebben we de verwachtingen weer scherp. Tijdens het proces kwamen we erachter dat er grijze vlekken in de organisatie bestonden, aandachtsgebieden die geen eigenaar hadden. Deze grijze gebieden hebben wij in kaart gebracht en op basis daarvan de organisatie anders ingericht.”

“Met het respect voor het verleden hebben we onderhuidse pijn bespreekbaar gemaakt en omgezet in acties gericht op de toekomst. Afdelingen zijn samengegaan, er zijn nieuwe leidinggevenden aan boord gekomen en leidinggevenden naar andere posities gegaan.”

Zelf weer verder

“Deze ingezette veranderingen moeten nu weer een eigen weg vinden. Als organisatie hebben we samen met GrowProud mooie stappen gezet en nu moeten we zelf vervolgstappen gaan zetten.”

In beweging blijven

“De samenwerking stopt niet, als Welgro zullen we op verschillende vlakken naar de toekomst toe behoefte blijven houden aan de expertise van GrowProud en het van beweging.”

Meer weten?

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over toekomstgerichte organisatieontwikkeling. Vraag gerust als je meer wilt weten en wie weet spreken we binnenkort!

Joost Hakvoort: joost.hakvoort@growproud.nl of bel naar 06 43 65 81 72