Ervaringsgericht leren? Ervaar het zelf!

Meer bereiken of beter werken met het team gebeurt niet vanzelf. Maar het kan wel met dezelfde mensen in het team. Een team dat leert beter te presteren, zorgt voor betere resultaten. Die ontwikkeling wordt heel concreet en effectief in gang gezet met de training ‘Ervaringsgericht Leren’. Ontdek dat programma nu zelf, zonder team, tijdens een kennismakingssessie. Je ervaart dan zelf wat het voor de teams in jouw bedrijf kan betekenen.

Actief leren van concrete, uitdagende ervaringen

Ervaringsgericht leren is een actieve methode waarbij de deelnemers leren van concrete ervaringen. Niet alleen theorie doceren in een zaaltje dus maar in een uitdagende setting buiten. Daar combineren we praktijk en theorie waarbij fysiek en mentaal uitdagende oefeningen met elkaar worden uitgevoerd. Hierdoor merkt elke deelnemer wat het effect is van zijn of haar eigen gedrag op het grote geheel, en leren ze als team veel beter samenwerken.

 

“Veel verborgen potentie kwam hierdoor naar voren.”

Maatwerktraining in teamontwikkeling

Het programma ‘Ervaringsgericht Leren’ is een training in teamontwikkeling. Maar de invulling van het programma hangt af van jullie vraagstuk. Wil je bijvoorbeeld:

  • De nieuwe mensen in het team snel laten integreren?
  • Een meer volwassen team creëren?
  • Een cultuuromslag in het team realiseren?
  • Andere processen of werkwijzen introduceren?
  • De onderlinge band versterken?
  • Weerstand wegnemen en meer draagvlak creëren?
  • Communicatie onderling en/of naar de klant verbeteren?

Voor deze en nog veel meer ontwikkelvraagstukken, zetten wij dit programma in. Op maat gemaakt om de gewenste situatie binnen bereik te krijgen. Maar altijd met een onderscheidende aanpak die elke deelnemer een onvergetelijke en grensverleggende ervaring bezorgt. En die een stevige fundering legt voor een toekomstbestendig team.

Training in teamontwikkeling, buiten fysiek en mentaal uitdagende oefeningen

Van obstakels naar oplossingen

Het programma duurt één dag en is fysiek intensief en laagdrempelig. We houden altijd rekening met de groep die deelneemt en staan garant voor een veilige, vertrouwde én uitdagende omgeving. De sessies vinden buiten plaats op spraakmakende, vaak industriële locaties. Van denkspellen tot hoogte-elementen en van oefeningen in veerkracht tot opdrachten waarin communicatie en leiderschap het verschil maken.

‘Transfer of Training’

Tijdens elke training creëren we scenario’s die direct gerelateerd zijn aan echte situaties en uitdagingen op het werk. In de opdrachten laten we daarvoor drie elementen herkenbaar terugkomen: taken (wat?), mensen (wie?) en middelen (waarmee?). Doordat de training zo direct toepasbaar is op relevante werksituaties, kan het geleerde ook in het werk worden toegepast. De combinatie van deze ‘transfer of training’ en de actieve betrokkenheid in het programma, zorgt voor een groot leereffect.

Outdoor teamtraining in probleemoplossend vermogen door ervaringsgericht te leren

Teamvormend

Door de manier van trainen gaat elke deelnemer automatisch over op een bijna ‘onbewust reageren’. De ratio wordt uitgeschakeld waardoor de sociaal-wenselijke reacties en antwoorden achterwege blijven. Vervolgens ervaren ze gezamenlijk het effect van hun keuzes en handelen. Deze gedeelde ervaringen vormen het team. Daar helpen wij ze natuurlijk bij met onder andere:

Actief experimenteren om concrete ervaringen op te doen.

Reflecteren op het proces en samen stilstaan bij hoe het ging.

Het opnieuw in de praktijk brengen van de nieuwe ervaringen om die te borgen.

Focussen op het proces om inzicht in het eigen gedrag en het effect daarvan te krijgen.

Trainer & Resultaat

De training wordt verzorgd door Joost Hakvoort, Groeipartner in Organisatieontwikkeling bij GrowProud en Michiel Bokkers, een ervaren outdoortrainer. Ook werken we hierin regelmatig samen met andere professionals die passen bij het programma van dat moment. Joost en Michiel hebben samen al verschillende teams begeleid in de training ‘Ervaringsgericht Leren’. Daarin ontwikkelden zij op een effectieve manier hun:

Praktische vaardigheden

Probleemoplossend vermogen

Kritisch denken

Besluitvorming

“Een training waar ieder team mee aan de slag zou moeten!”

Zelf ervaren? Meld je aan voor de kennismakingssessie!

De beste manier om een training ‘Ervaringsgericht Leren’ te ervaren, is natuurlijk door het zelf te doen! Daarom bieden wij nu ter ere van het 5-jarige bestaan van GrowProud een , korte kennismakingssessie aan. Tijdens een ochtend op het DRU Industriepark in Ulft bespreken we de mogelijkheden, beantwoorden we vragen, geven uitleg en laten we je natuurlijk ook een aantal opdrachten uitvoeren. Wil je meedoen? Meld je dan snel aan. De eerstvolgende sessie is op:

Datum : 3 juli 2024
Tijdstip : 9.00 – 12.00 uur met aansluitend gezamenlijke lunch
Locatie : DRU Industriepark Ulft (https://www.dru-industriepark.nl/)
Kosten : € 125,- ex btw

Schrijf je direct in