Grip op groei bij Schröder Interieurs

Door Dennis Scholten

Schröder Interieurs ontwerpt, produceert en monteert unieke interieurs voor kantoor, ziekenhuis, winkel, horecabedrijf en woonhuizen. Dat doen zij met zoveel hart en ziel dat het succes een knellende factor werd. De forse groei die het bedrijf doormaakte, leidde ertoe dat Schröder Interieurs in 2021 urgent toe was aan een structuur en een procesinrichting die daarbij aansluit. Op het moment dat GrowProud via Dennis Scholten in gesprek kwam, zat het interieurontwerp en interieurbouwbedrijf met een sterk onderbezet personeelsbestand en de nodige interne uitdagingen. 

Samen de schouders eronder 

Saskia Schröder, DGA en Designer vertelt: “Nadat we een voor onze organisatie refererende werkgroep in het leven hebben geroepen, zijn we gestart met het vaststellen van onze kernwaarden en het bepalen van onze doelen, actueel voor nu maar ook voor de toekomst.” 

 “Het eerste doel was het zo spoedig mogelijk uitbreiden van ons topteam. De Employer Branding aanpak van GrowProud maakte ons bekend en aantrekkelijk bij precies het gewilde talent waar wij naar op zoek waren. De gerichte aanpak maakt dat je als werkgever sterk onderscheidend bent op basis van je echte identiteit en mentaliteit. Die echtheid maakt je aantrekkelijk, ook voor toekomstige topspelers. En dan bedoel ik natuurlijk jonge mensen die een mooi vak”  

 “Door de totaalaanpak van HRM en marketingcommunicatie, van werving tot en met onboarding, konden wij in onverwacht korte tijd ons team met maar liefst zes vaktechnische toppers uitbreiden. En dat in een regio waar iedereen trekt aan technisch talent met de nodige ervaring in huis! Met ondersteuning van pakkende social media posts en een fantastische bedrijfsfilm die in een minuut duidelijk maakt wie wij zijn en wat wij doen, zaten we binnen vier maand weer op niveau.” 

 “De volgende stap was het opzetten van QRM-werkwijzen en optimale structuren gericht op actie, die passen bij ons DNA zodat elke vernieuwing of aanpassing voor ons werkbaar blijft. Ook in deze stap zijn de doelen en middelen kort, krachtig en heel helder vastgesteld voor het geval we ‘verdwaald raken’. Collega’s met ambitie worden in positie gebracht, topspelers uitgedaagd, structuren geborgd.” 

“Wat uit de propositiesessie heel duidelijk naar voren kwam is dat ons team uit 100% ‘no nonsens’ aanpakkers bestaat die onuitputtelijk de schouders eronder zetten, zo ook in dit traject dat we met GrowProud hebben uitgerold. Dennis was hierin ons luisterend oor, onze mentor, coach en onverbiddelijke aanjager. Voor de toekomst weten we zeker dat al het nieuw aangeleerde ons vertrouwd zal zijn zodat we een solide basis neerzetten waar we weer jaren mee verder kunnen.” 

Dennis Scholten

Meer weten?

Over de 180 graden ommezwaai bij Schröder Interieurs en een effectieve totaalaanpak voor jouw bedrijf is nog veel meer te vertellen. Vraag gerust als je meer wilt weten en wie weet spreken we binnenkort! Stuur een mailbericht aan Dennis Scholten: dennis.scholten@growproud.nl  of bel naar 06 13 48 84 22.