HET KAN ALTIJD BETER: INSPIRATIE OPDOEN VAN GROEIGOEROE VERNE HARNISH.

Twee jaar geleden ben ik begonnen met Klunder Sales Improvement.Na het maken van een businessplan op basis van mijn ambitie: “Een bijdrage leveren aan winstgevende groei,” ben ik gestart. Al snel had ik de eerste klanten die vertrouwden op mijn kennis en ervaring. Natuurlijk had ik al vele jaren ervaring met verbeterprogramma’s en met mijn doelgroep, de maakindustrie, maar de vraag leefde: Kan het nog beter? Om die vraag te beantwoorden en omdat ik geloof dat het altijd beter kan, heb ik het boek Scaling Up van groeigoeroe Verne Harnish gelezen.

HET BOEK SCALING UP

Het boek beschrijft een groeimethodiek voor bedrijven tussen de 10 en 150 medewerkers. Een beproeft recept om groei te initiëren en te begeleiden.

Als groeibegeleider heb ik het met plezier gelezen.  Het is een goed boek met handige methoden, technieken en modellen waar je je passie mee kan verwezenlijken. Problemen ontstaan namelijk vaak tijdens de uitvoering. Je hebt een goed idee, maar hoe zorg je er nu voor dat je dat ook echt succesvol uitvoert en tot een succes maakt? Het boek geeft antwoord op hoe je een helder strategisch plan maakt en hoe je dat vertaald naar een operationeel plan. Wat mij met name aanspreekt zijn de goede handvatten voor de uitvoering, want er zijn veel goede ideeën die een stille dood sterven door het ontbreken van een goede implementatie. De scaling up methode maakt groei inzichtelijk en ondersteunt bij de bewaking.

Alles is ingedeeld in 4 beslissingsvelden mensen, strategie, uitvoering en cashflow.

Op al deze gebieden beschrijft Verne Harnish zijn eigen inzichten en neemt hij een helder standpunt in. Zo beschrijft hij onder andere dat als het aankomt op personeel, alles begint met de beste mensen, dat je voor een vacature minimaal 20 sollicitanten moet spreken en dat de grootste frustratie van je medewerkers slecht functionerende collega’s zijn.

De scaling up methode bestaat uit een combinatie van, met de juiste mensen de goede dingen doen en die dingen goed doen. Het is geen rocket science, maar dat maakt de methode juist zo sterk.

Verne heeft duidelijk niet de behoefte om het wiel opnieuw uit te vinden. Hij verwijst naar bestaande methoden, technieken en modellen die hij onderbouwt. Dit maakt het geheel compleet en overzichtelijk. Het boek heeft mij nieuwe inzichten gegeven en dan met name op welke aandachtsgebieden ik mij nog meer moet focussen, maar ook hoe een groeiplan goed maar vooral praktisch geïmplementeerd kan worden. ‘Strak vertalen’ noem ik dat. Strak vertalen naar alle facetten van het bedrijf en gewoontes in laten slijten.

Voor mij is het fijn om te constateren dat het boek een verfijning is van de aanpak die ikzelf gebruikte om bedrijven te helpen met succesvol groeien.

MASTERCLASS SCALING UP DOOR VERNE HARNISH

Is het dan nu goed, kan het niet nog beter, heb ik alles goed begrepen, kan ik alles goed toepassen en geef ik de juiste onderdelen de juiste hoeveelheid aandacht? Het kan altijd beter!  Daarom volg ik op 7 November de masterclass Scaling Up die door Verne Harnish wordt gegeven.

Volgens de website scaleupcompany.com zal Verne zich focussen op het thema ‘Scaling Up in Crazy Times’. Hij leert je hoe je als ondernemer in deze snel groeiende economie met duizend en één kansen, de juiste keuzes blijft maken en met een vast ritme en een vaste structuur blijft groeien. Een dag vol scale up tools, inspirerende scale up ervaringen, en een diepe duik in de Scaling Up methode.


Ik kijk er in ieder geval naar uit en verwacht dat ik na de masterclass nog meer inspiratie heb en bedrijven nog beter kan ondersteunen bij het implementeren van een groei strategie.

Maar of ik er dan in kan berusten dat het niet nóg beter kan?

Contact

033-2340022
info@growproud.nl


Ontvang als eerste onze blogs en updates in uw mailbox. Afmelden kan op ieder gewenst moment.

Actief in de maakindustrie en behoefte aan inspiratie om te groeien?

Ik ga graag met u in gesprek!

Alfred Klunder
06 – 53 35 58 81
alfred.klunder@growproud.nl

Lees ook:

Business Development Connec2

Business Development Connec2

Business Development naar een hoger plan voor Connec2 Eén van de meest onderschatte middelen voor groei is een sterk business plan. Zo heeft Connec2 een ongekend innovatieve technologie in handen waarmee zij de wereld kunnen veroveren. De ambities liegen er niet om,...

Durf kleur te bekennen en je krijgt de mensen die bij je passen

Durf kleur te bekennen en je krijgt de mensen die bij je passen

Wil jij mensen aantrekken die passen bij wie jullie zijn? Wil jij mensen met de juiste kennis en vaardigheden om het verschil te kunnen maken naar jullie klanten? Durf dan kleur te bekennen. Bij gelijke vacatures, maakt het bedrijf het verschil. Tijd om in de spiegel...

Integrale aanpak Gietart | Kaltenbach

Integrale aanpak Gietart | Kaltenbach

Integrale aanpak zet GIETART | KALTENBACH op voorsprong In slechts een jaar tijd wist machinebouwer GIETART in Hengelo een complete ommekeer te bewerkstelligen die maakte dat het dochterbedrijf van KALTENBACH, wereldwijd technologieleider in...

Intensieve begeleiding bij groeiproblemen

Intensieve begeleiding bij groeiproblemen

Een mooi maakbedrijf dat de wereldwijde voedingsmiddelenindustrie als haar doelgroep heeft kende groeiproblemen. GrowProud is toen betrokken geraakt als partner om de belemmeringen op te lossen, zodat het bedrijf weer kon gaan groeien. Een totaalaanpak bleek nodig....

Excellente Uitvoering Scan

Excellente Uitvoering Scan

Je kunt een heel goed team hebben, een duidelijke ambitie en voldoende financiële middelen. Maar als je die ambitie niet weet te vertalen in uitvoering, dan laat je als maakbedrijf heel veel liggen. Om organisaties te helpen heeft GrowProud de excellente uitvoering...

Groei Totaal Plan voor de maakindustrie

Groei Totaal Plan voor de maakindustrie

Aan ambities vaak geen gebrek bij de ondernemers die we spreken, maar het lukt vaak niet om ze te realiseren. Hiervoor worden uiteenlopende redenen genoemd, de meest genoemde reden is dat ze niet loskomen uit de waan van de dag. Die ondernemers heeft GrowProud de...