Verbinden en samenwerken loont

Verbinden en samenwerken loont

Nederland heeft wereldwijd een toonaangevende maakindustrie. De innovaties vinden veelal plaats bij de kleinere en middelgrote maakbedrijven. Daar zijn wij trots op. Sterker nog, we helpen dat graag mede mogelijk te maken. Nou is innoveren al ingewikkeld genoeg, maar samenwerken met een ander innovatief bedrijf maakt het nog complexer. Bij GrowProud weet Eric Oving waar de uitdaging zit: ga niet zelf alles uitvinden, maar zoek de innovaties op die al bestaan en creëer een samenwerking. Daar wordt iedereen beter van! En een nog meer tevreden klant.

Eric licht het graag nader toe: “Uit mijn ervaring van de afgelopen 15 jaar bij vele MKB-bedrijven blijkt vaak dat ondernemers proberen zelf het wiel uit te vinden. Dat terwijl de oplossing soms bijna letterlijk om de hoek ligt bij een collega-bedrijf.”

“Zo kreeg HYTT uit Borne, een leverancier van hygiënische vacuüm transportoplossingen voor de voedselverwerkende industrie, te maken met een vraagstuk bij een klant waar de bestaande oplossing niet voor zou werken. Er is namelijk te weinig hoogte in de fabriek om het getransporteerde product (groente afval), via een gebruikelijke verdeelgoot met een bepaalde hellingshoek te verdelen over de containers.”

employerbranding Schroder

Er is een verbinding gelegd met John Legtenberg van Scanimix. Een creatief en praktische engineeringpartner specifiek op het vlak van doseren en garneren voor de food industrie. Gelegen in Hengevelde op 20 kilometer afstand van Borne. De vraagstelling is gezamenlijk opgepakt. “De bestaande horizontale afsluiter is al bewezen techniek en wordt bijvoorbeeld al toegepast in veeleisende productieomgevingen zoals die van salades en sauzen”, aldus John Legtenberg. Deze innovatie is gecombineerd met een samen ontwikkelde roteerbare transportband. “De grote winst is dat er een werkbare oplossing is gecreëerd voor de klant, daarnaast is er een samenwerking ontstaan die verdere kansen biedt voor de toekomst.“

HYTT is zo enthousiast over deze oplossing dat de horizontale afsluiter de nieuwe standaard is geworden op hun installaties. In de eigen testinstallatie is deze innovatie al te bewonderen 😊 

Meer weten?

Kom je daar niet uit? Kies dan om eens met Eric bij GrowProud te praten! Neem nu contact op met Eric en mail eric.oving@beta.growproud.nl of bel +31 6 38894483.

Ook interessant:

 

employerbranding Schroder