Agent en marketing voor u laten werken

Uw bedrijf exporteert. Op dit moment ondervindt u grote hinder van de reisbeperkingen die internationaal gelden. In dit artikel leest u wat te doen, juist nu!

Een moeizame relatie met uw handelsagenten

Een handelsagent vinden en aanstellen is een eerste horde die moet worden genomen. De aansturing is vervolgens een nog hogere te nemen horde. Hoe zorg je ervoor dat een handelsagent handelt in het belang van uw bedrijf? Een handelsagent acteert veelal opportunistisch en wordt daarmee nog eens extra aangezet door het commissiemodel. Van andere opdrachtgevers krijgt de agent wellicht een hogere commissie, of de commissie is vergelijkbaar maar de te plegen inspanningen zijn beperkter.

Vertrouwen als basis

En zeg eens eerlijk, als een prospect uit het land waar u een handelsagent heeft zich direct bij u meldt, welke optie kiest u dan:

  1. U verwijst de prospects door naar de agent,
  2. U informeert de agent hierover
  3. U gaat direct zonder medeweten van de agent aan de slag (dat moet vooral ook zo blijven, dan hoef ik ook geen commissie te betalen)?
  4. Een andere optie?

Een hybride model, hoe ziet dat eruit?

Een (beperkt) vaste vergoeding aangevuld met commissie bij verkopen.
Deze vaste vergoeding zou bijvoorbeeld kunnen worden ingezet om gezamenlijk de marketing vorm te geven. Dit gebeurt in de praktijk weinig, daar waar we het zien is het heel effectief. Er ontstaat een basis van vertrouwen, er wordt open gesproken over de markt, wie de prospects zijn, of alle prospects in beeld zijn en hoe die kunnen worden benaderd. Daarnaast op welke termijn wat redelijkerwijs kan worden verwacht, aantal bezoeken, aantal uit te brengen offertes en aantal gescoorde contracten.
U werkt dan toe precies naar datgene wat u wilt, namelijk succesvol zijn met hulp van lokale kennis en kunde in het betreffende land.

De situatie die ontstaat

Uw handelsagenten en u werken schouder aan schouder aan het gemeenschappelijk doel. Wederzijds vertrouwen geeft een goede basis. Successen worden samen gevierd. Uw agent wordt uw eigen vestiging in het betreffende land.

Het gaat goed.

De groei zit er goed in!

Hoe daar te komen?

De internationale reisbeperkingen van dit moment zijn een goed moment om hiermee aan de slag te gaan. U blijft zo goed in contact met de handelsagent en met de markt.

Wilt u een vliegende start maken met deze aanpak? We helpen u graag van denken naar doen, juist nu.
Wij organiseren graag een video conferencing afspraak om dit nader met u te bespreken.

Vliegende start maken?

We helpen u graag van denken naar doen, juist nu.
Wij organiseren graag een video conferencing afspraak om dit nader met u te bespreken.

Vliegende start maken bel:
Eric Oving
033-234 00 22 / 06 – 38 89 44 83
eric.oving@beta.growproud.nl

Of vul het contactformulier in:

Actief in de maakindustrie en behoefte aan inspiratie om te groeien?

Ik ga graag met u in gesprek!

Eric Oving
06 – 38 89 44 83
eric.oving@beta.growproud.nl

Lees ook:

OEI, IK GROEI..

OEI, IK GROEI..

Je staat aan het roer staan van een prachtig bedrijf en je hebt altijd resultaten geboekt waarop je met trots terugkijkt. En dan krijg je onverwacht te maken met tegenwind ! Door geopolitieke ontwikkelingen vallen afzetlanden volledig weg of is de toelevering uit...

Beweging creëren, van denken naar doen

Beweging creëren, van denken naar doen

Beweging creëren, dat is wat we als GrowProud bij klanten doen. Zo is ook onze specialist in organisatie en ontwikkeling, Joost Hakvoort bij Welgro, bouwer van…

Verkopen begint voordat de verkoop begint

Verkopen begint voordat de verkoop begint

In de maakindustrie zetten de meeste bedrijven nog altijd alles op persoonlijke contact met klanten en prospects. Dat zal ook belangrijk blijven. Maar de wereld is wel sterk veranderd. De pandemie maakte face tot face salesgesprekken onmogelijk, waardoor het internet...

Verbinden en samenwerken loont

Verbinden en samenwerken loont

Verbinden en samenwerken loont Nederland heeft wereldwijd een toonaangevende maakindustrie. De innovaties vinden veelal plaats bij de kleinere en middelgrote maakbedrijven. Daar zijn wij trots op. Sterker nog, we helpen dat graag mede mogelijk te maken. Nou is...

Business Development Connec2

Business Development Connec2

Business Development naar een hoger plan voor Connec2 Eén van de meest onderschatte middelen voor groei is een sterk business plan. Zo heeft Connec2 een ongekend innovatieve technologie in handen waarmee zij de wereld kunnen veroveren. De ambities liegen er niet om,...